Agribusiness 4.0

10 noiembrie 2020

Agenda Agribusiness 4.0

10:00 – 10:05 Oportunități oferite de Reforma PAC și Pactul Ecologic European pentru o Strategie integrată a României de dezvoltare și promovare a producătorilor autohtoni pe piața internă și piețele externe.

PANEL 1

10:10 – 11:40 Oportunități oferite de Reforma PAC și Pactul Ecologic European pentru o Strategie integrată a României de dezvoltare și promovare a producătorilor autohtoni pe piața internă și piețele externe.

Adrian OROS, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Alexandru STĂNESCU, Președinte, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaților din Parlamentul României
Robert REKKERS, Director General, Agricover Credit IFN
Florian CIOLACU, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români
Nicușor ȘERBAN, Președinte, Clubului Fermierilor Români; Fermier și Administrator al Agroserv Măriuța, responsabil în dezvoltarea business-ului de familie “Lăptăria cu Caimac”
Cristina IORDACHE, Fermier, Agro Total S.R.L. (producător și procesator, participant în Programului Tineri Lideri pentru Agricultură al Clubului Fermierilor Români)
Adrian DRĂGAN, Coordonator grup de lucru, Coaliția pentru Dezvoltarea României

11:20 – 11:40 Sesiune Q&A/Co-moderator: Florian Ciolacu, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români

PANEL 2

11:50 – 13:20 Agricultura Digitală: Tehnologie, modele de afaceri și noi meserii în agricultură.

Mihail DUMITRU, Director General Adjunct, Directoratul General Agricultură şi Dezvoltare RuralĂ (DG AGRI), Comisia Europeană
Ramona IVAN, Director Directia Relatii cu Institutii Nationale si Internationale, CEC Bank
Prof. Univ. Dr. Felix ARION, USAMV Cluj-Napoca
Conf. Univ. Dr. Andreea PAUL, Președinte INACO
Teofil DASCĂLU, Fermier, Frizonagra S.R.L.
Alex DEGIANSKI, Clubul Fermierilor Români, Comitetul de Inițiativă pentru Consiliul Tinerilor Fermieri

13:00 – 13:20 Sesiune Q&A/Co-moderator: Prof. Univ. Dr. Felix ARION

PANEL 3

13:30 – 15:00 Reforma PAC și Pactul Ecologic European: Provocările fermierilor pentru asigurarea competitivității și gestiunea riscurilor.

Thierry DE L’ÉSCAILLE, Secretar General, European Landowners Organization (ELO)
Daniel BUDA, Vicepreședinte, Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European
Achim IRIMESCU, Ministru Plenipotențiar, Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană
Dan HURDUC, Fermier, EVEL-H Company S.R.L.
Georgiana RUSU, Director General, Clubul fermierilor Români Broker de Asigurare

14:40 – 15:00 Sesiune Q&A/Co-moderator: Florian Ciolacu, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români

15:00 – 15:10  Închidere eveniment AGRIBUSINESS 4.0 – Moderatorul concluzionează împreună cu Florian Ciolacu.

Despre Agribusiness 4.0

AGRIBUSINESS 4.0, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate pieței de agribusiness din România, se va desfășura exclusiv online pe data de 10 noiembrie 2020.

Speakeri

20 de profesioniști din cadrul celor mai importante instituții naționale și internațioanale din domeniu vor aborda subiecte care setează agenda industriei în contextul actual.

Agribusiness 4.0

AGRIBUSINESS 4.0, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate pieței de agribusiness din România, se va desfășura exclusiv online pe data de 10 noiembrie 2020. 20 de profesioniști din cadrul celor mai importante instituții naționale și internațioanale din domeniu vor aborda subiecte care setează agenda industriei în contextul actual.

Vor fi abordate provocările și oportunitățile pieței de agribusiness, o piață care a fost marcată puternic de pandemia SaRS-CoV-2 și care, în egală măsură, se va bucura de un exercițiu financiar european capabilsă o pună pe harta celor mai performante piețe, la nivel euopean.

Reprezentanți ai Parlamentului European, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Durabile din România, precum și reprezentanții delor mai puternice companii și instituții din domeniul de agribusiness se vor reuni în cadrul AGROBUSINESS 4.0 pentru a aborda cele mai importante tematici de interes public: reforma PAC si Pactul Ecologic European, conceptul “From Farm to Fork” și agricultura digitală sunt doar câteva dintre ele.

Partenerul oficial al conferinței este Fundatia Centrul pentru Management Agricol, o asociație non-profit care activează în domeniul agriculturii, urmărind promovarea tehnologiilor moderne specifice domeniului agricol. Misiunea Centrului pentru Management Agricol este acela de a contribui la consolidarea agriculturii românești, prin crearea și dezvoltarea de parteneriate cu toți actorii implicați în domeniul agricol: sectorul de afaceri, instituții publice, organizații educaționale și organizații non-guvernamentale.

Conferința este organizată de GODMOTHER, un artizan al creativității în digital și BTL experiențial, al cărei obiectiv principal este dezvoltarea conceptelor și soluțiilor digitale creative pentru evenimentele pecare le organizează – târguri, expoziții, lansări sau evenimente corporate. Toate aceste evenimente, dezvoltate pentru clienți de-a lungul anilor, au la bază tehnologii cut-of-the-edge, aplicații și interactivitate online, ceea ce le recomandă pentru un proces de comunicare eficient pe orice tip de canal.

Partener Principal

logo-cma

Parteneri Strategici

fermieri_romani

Speakeri

20 de profesioniști din cadrul celor mai importante instituții naționale și internațioanale din domeniu vor aborda subiecte care setează agenda industriei în contextul actual.
adrian-oros

Adrian Oros

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Durabile
Adrian-Nechita Oros (54 de ani), Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Durabile este profesor universitar doctor în medicină veterinară la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.
Thierry

Thierry de l'Escaille

Secretar general ELO
Thierry de l’ESCAILLE este secretar general – CEO al Organizației Europene a Proprietăților Funciare din 1996, director adjunct al Fundației RISE și administrator în numeroase organizații de importanță națională și europeană, cu o experiență dovedită profitabilitatea terenurilor, mediu, finanțe și propritetate privată.

daniel-buda

Daniel Buda

MEP, ComAgri, Parlamentul European
Daniel Buda, MEP, ComAgri, Parlamentul European este vicepreședintele al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. Daniel Buda este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde a activat în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și a propus serie de amendamente menite să ducă la simplificarea procedurilor de absorbție a fondurilor europene alocate prin Politica Agricolă Comună.
achim-irimescu

Achim Irimescu

Ministru plenipotentiar, Reprezentanta Permanenta a Romaniei la UE, BXL
A ocupat poziţii importante în diverse organisme europene: ministru-consilier, şef secţie Agricultură la Reprezentanţa permanentă a României la Uniunea Europeană (Bruxelles) şi reprezentant al României în Comitetul Special Agricol al Consiliului European (dec. 1998 – mai 2012).
dan-hurduc

Dan Hurduc

EVEL-h Company
Dan Hurduc este unicul asociat al societății EVEL H COMPANY, o companie cu capital integral românesc din Bârlad, județul Vaslui. Deține o fermă vegetală în localitatea Costești – Vaslui și lucrează cu tehnica agricolă modernă o suprafață de 2050 ha, pe care cultivă grâu, rapiță, floarea soarelui, porumb și mazăre.
florian-ciolacu

Florian Ciolacu

Director Executiv, CFRO
Florian Ciolacu este directorul executiv al Clubului Agricultorilor Români din septembrie 2018. Timp de 11 ani, a fost vicepreședintele comercial al celei mai prestigioase companii de software românești, SIVECO România. Anterior, a fost diplomat la Ministerul Afacerilor Externe al României, în relația cu ONU și Diplomația Multilaterală.
marian-murgulet

Marian Murguleț

CIO al Guvernului Romaniei
Marian Murguleț este în prezent Secretar de stat Tehnologia Informației – Chief Information Officer al Guvernului României – este unul dintre tinerii lideri ai industriei autohtone IT&C, care practică un leadership bazat pe o vastă experiență managerială, atât în sectorul public cât și în sectorul privat, conform propriului CV de pe pagina SGG a Guvernului.
georgiana-rusu

Georgiana Rusu

Director General, Clubul fermierilor Romani | Broker Asigurari
Georgiana Rusu este Directorul Executiv al Brokerului de Asigurare al Clubului Fermierilor Români (fost Agricover), unde activează încă din 2011 și unde a deținut, pe rând, funcția de Director Regional (2013-2014) și Director Executiv (2014-prezent). Responsabilitățile sale includ formarea și dezvoltarea rețelei de vânzări, training și coordonarea activității de vânzare, precum și dezvoltarea portofoliului de clienți.
serban-nicusor

Nicușor Șerban

Președinte, Clubului Fermierilor Români; Fermier și Administrator al Agroserv Măriuța, responsabil în dezvoltarea business-ului de familie “Lăptăria cu Caimac”
Are una dintre fermele de elită cu vaci Holstein de genetică aleasă cu un număr de 2.600 de animale, din care 1.050 de vaci la muls, un grajd pe o suprafață de 13.500 de metri pătrați, care adăpostește 800 de vaci de lapte, sala de muls și partea de birouri, de managementul efectiv al fermei de vaci. De asemenea, are producții de cereale, porumb și rapiță.
mihail-dumitru

Mihail Dumitru

Director General Adjunct, Directoratul General Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG AGRI), Comisia Europeană
Este de profesie economist, absolvent al Institutului Agronomic din Montpellier Franţa, doctor în economie acesta. Din februarie 2014 și până în prezent este directorul general adjunct al Comisiei Europene la Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI), responsabil cu sprijinul direct al politicii agricole comune (PAC), dezvoltare rurală și durabilitate. În responsabilitatea se află implementarea sprijinului direct al PAC, inclusiv sprijinul cuplat voluntar și pentru cele 118 programe de dezvoltare rurală din întreaga UE.
andreea-paul

Conf. Univ. Dr. Andreea Paul

Președinte INA
Andreea Paul este doctor în economie, conferențiar universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Studii Economice din București. A fost cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române, consilier la Administrația Prezidențială, la Parlamentul European, consilier pe probleme economice a doi premieri în Guvernul României și deputat în Parlamentul României.
felix-arion

Prof. Univ. Dr. Felix Arion

Profesor universitar al facultății USAMV Cluj
Dr. Felix Arion a ales că principalele domenii de cercetare: Managementul general, agricol și al resurselor umane dar și Consulțantă în domeniul managementului proiectelor și siguranței consumatorului.
teofil-dascalu

Teofil Dascălu

administratorul grupului de firme Frizon
Este administratorul grupului de firme Frizon, a intrat în agricultură în urmă cu şapte ani, fiind prima generaţie de fermieri din familia sa. Teofil a pus bazele unui sistem de lucru axat pe tehnologii performante şi pe eficienţă economică. Are alături încă cinci asociaţi şi o echipă de 25 de angajaţi permanenţi, cu o medie de vârstă de 35 de ani.
alexandru-stanescu

Alexandru Stănescu

Președinte, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaților din Parlamentul României
Absolvent al Facultăți de Mecanică Agricolă din București, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul agricol, Alexandru Stănescu ocupă dunția de Președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaților din Parlamentul României din anul 2016.
cristina-iordache

Cristina Iordache

Fermier, Agro Total S.R.L. (producător și procesator, participant în Programului Tineri Lideri pentru Agricultură al Clubului Fermierilor Români)
Marian Iordache, alături de soţia sa Elena şi de fiica Cristina, se ocupă de agricultură în localitatea Adunaţii-Copăceni din judeţul Giurgiu de mai bine de 25 de ani.
ramona-ivan

Ramona Ivan

Director Direcția Relații cu Instituții Naționale și Internaționale, CEC Bank
Peste 25 de ani în domeniul bancar: preponderant în domeniul fondurilor europene, instrumentelor financiare de finanțare și garantare, finanțare externă, sindicalizări, managementul proiectelor, granturi de la UE și din bugetul de stat. De 7 ani și jumătate este Președinta Comisiei de fonduri europene a ARB, membră în comitetele de monitorizare specifice fondurilor europene (Acordul de parteneriat, Comitet de monitorizare PNDR, Comitet de monitorizare POC etc). Absolventă a ASE București, Facultatea de Informatică Economică, din cadrul Facultății de Cibernetică, MBA de la HEC Montreal și OUBS Londra, cursuri în țară și străinătate (Belgia, Bruxelles) în domeniul fondurilor europene (în perioada 2004-2012).
robert-rekkers

Robert REKKERS

Director General, Agricover Credit IFN
Cu peste 30 de ani de experiență, Robert Rekkers este un bancher cunoscut și respectat în domeniul financiar. A absolvit University of Business – Economics (1984) și Școala de Drept (1985), ambele la Rotterdam. Și-a început cariera bancară internațională la ABN Amro Olanda și a continuat în diferite poziții de conducere în alte șapte țări (printre care Paraguay, SUA, Columbia și România).

Din iulie 2012, Robert Rekkers s-a alăturat Consiliului de Administrație al Grupului Agricover și a devenit Director General al Agricover Credit IFN.

 

alex-degianski

Alex DEGIANSKI

Clubul Fermierilor Români, Comitetul de Inițiativă pentru Consiliul Tinerilor Fermieri
Alexander Degianski este preşedinte al Consiliului Director al Forest and Biomass România SA din septembrie 2018. Compania desfăşoară două activităţi de bază: (1) agricultură – practicată într-o fermă de lângă Timişoara care gestionează aproximativ 5.000 ha teren agricol, iar principalele produse sunt grâul, porumbul, orzul, floarea-soarelui şi culturi energetice pentrubiomasă și (2) exploatare forestieră – compania deţine 3 păduri care însumează o suprafaţă totală de aproximativ 5.000 ha gestionate în mod durabil.

Lista Expozanti

Descoperă expozanții Agribussines 4.0

INMA

IBA

Biotrend

42 Years

Agricover

CBN

APIA

Shell

CEC Bank

Godmother

Related Projects